Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DEFRO kandallóbetétek

DEFRO kandallóbetétek

Melegítsen fával - tiszta megújuló energiával

 

Az elmúlt években számos média oldalain gyakran megvitatták a fűtőberendezésekben a faégetés témáját. Sok publikáció, cikk, valamint számos találkozó és megbeszélés zajlott ebben a témában, és amióta ez a polémia folytatódik, megoszlik a vélemény.

A fa minden bizonnyal megújuló energiaforrás, ellentétben a fosszilis tüzelőanyagokkal. Az összes érvet elemezve bátran rangsorolhatjuk a fát a RES (Renewable Energy Sources) csoportba. Annak érdekében, hogy a kandallókban megfelelően és ökológiailag el lehessen égetni a fát, meg kell felelni néhány alapvető követelménynek. Az első és valószínűleg a legfontosabb a fa nedvességtartalma. A legmegfelelőbb nedvességtartalom nem haladja meg a 20%-ot, amit 2-3 év megfelelő szárítás után kapunk meg. A megfelelően tárolt (eső ellen védett) tűzifa garantálja a készülék névleges teljesítményének elérését, és ezáltal biztosítja kandallónkban a tökéletes égést, mely gazdaságosságot eredményez. A nedves fa használatára vonatkozó ismeretek meglehetősen gyakoriak, mert érdemes megjegyezni hogy a rossz nedvességtartalmú fa felhasználásával csak sok kellemetlenségnek leszünk kitéve, a kandalló és a kéménycsatorna kátrányosodása a végső korrózióig. Szerencsére az ilyen információk régóta eljutottak a kandallók tulajdonosaihoz, ennek köszönhetően a legtöbb esetben csak száraz üzemanyag használata vált normává.   

            Az a tény, hogy egy megfelelően elkészített és használt kandalló nagyon alacsony gáz- és por -kibocsátást garantál, és más szilárd tüzelőanyagokkal (szén) összehasonlítva nulla CO 2 -mérleggel rendelkezik , ami azt jelenti, hogy a faégetés nem növeli az üvegházhatást. A fatüzelési folyamat megfigyeléseiből azt javasoljuk, hogy begyújtáskor fentről lefelé égjen a begyújtós mennyiségű fa. A tűztér aljára helyezzük a nagyobb hasábokat , majd felfelé építve használjunk kisebb darabokat. A begyújtó kockát, vagy bármi egyéb begyújtást elősegítő kiegészítőt helyezzük a felépített fahasábok tetejére. Ez a módszer jótékony hatást fejt ki. A tüzelési folymat elején már tökéletes égési folyamatot eredményez, kevesebb károsanyag kibocsátásával. Nem utolsó sorban csökken a keletkezett füstgáz mennyisége.

A Defro készülékek hosszú évek óta megfelelnek a törvényi előírások által előírt szigorú követelményeknek a kibocsátás csökkentése és a hatékonyság területén. A fa és pellet kandallók nagy gyártójaként a Defro már évek óta laboratóriumi kutatásokat végez a tervezési és gyártási szakaszban. Az EU által kitűzött fő cél az éghajlat -semlegesség elérése, azaz az üvegházhatású gázok teljes csökkentésének elérése. A Defro határozottan ezt az utat követi, és olyan eszközöket vezet be a piacra, amelyek nemcsak hőt, hanem kiváló független fűtési forrást is biztosítanak otthonának.