Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan kerüljük el a túlzott füstöt a kandallóból?

Hogyan kerüljük el a túlzott füstöt a kandallóból?
A kandalló használata és tisztán tartása

A kandalló nem csak hőforrás. Esztétikai értékekkel is rendelkezik, hangulatossá, stílusossá és vonzóvá varázsolja a teret. A kandalló különböző méreteivel és kialakításaival tökéletesen illeszkededik az adott helyiség kialakításához. A túlzott füsttől való félelem az egyik tényező, ami sok embert megállít a kandalló használatától. Tényleg zavaró probléma? Mit kell tenni, hogy elkerülje?

A kandallóban való túlzott füstölés okai

Miért füstölhet a kandalló? Gyakori ok, hogy túl kevés levegő jut az égéstérbe. Becslések szerint egy óra alatt 12 m3-re van szükség 1 kW teljesítményreA régi épületekben ez a probléma nem jelentett problémát. Ma azonban a házakat úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb hőt megtartsák. Ezért olyan külső levegő bevezető csatornákat kell kialakítani, amelyek megfelelő mennyiségű levegőt juttatnak a kandallóba. A kandalló a kémény rossz mérete miatt is füstölhet. A kémény magassága és átmérője egyaránt nagy hatással van az égési folyamatra. 

A kandalló nemcsak esztétikai, hanem hasznos funkciókat is betölt. Az beüzemelés és az építési szakaszban minden alkatrészt gondosan össze kell hangolni.

 Miért füstöl a kandalló kinyitva? Leggyakrabban a nem megfelelően kivitelezett vagy beépített kéményhez való csatlakozás okozza. Néha ez a probléma hibás működésből is ered.

A kandalló használata és tisztán tartása

A legtöbb esetben a túlzott füsttel járó problémák piszkossá teszik a kandalló üvegét. Ez zavaró probléma, és az üveg tisztítása valódi kellemetlenséget okozhat. A tiszta üveg rendszer funkció segít, mely minden DEFRO kandallóban és kályhában kialakításra került, ennek ellenére mindenképpen jobb megelőzni a füstöléssel járó problémákatMiért szennyezi be a kandalló az üveget? Ennek több különböző oka is lehet. Először is - rossz minőségű kéménybélés vagy telepítési hiba. Ennek oka lehet az égéstérbe juttatott túl kevés levegő, valamint a rossz minőségű, nedves fa is.

Hogyan használja a kandalló, hogy elkerülje a túlzott füstöt?

A túlzott füstölés zavaró probléma. Folyamatosan piszkossá teszi az üveget, és kellemetlen szaga van a helyiségeknek. A túl sok füst elkerülése érdekében érdemes beruházni egy jó minőségű kandallóbetétre. Jó megoldás lesz egy DEFRO HOME kandallóbetét, melynek szakszervize a gyártás és összeszerelés minden szakaszában gondoskodik a kandalló helyes kialakításáról. A professzionálisan tervezett DEFRO kandallók nem okoznak kellemetlen füst problémát. A márkához tartozó készülékek teljes választékát itt tekintheti meg .

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a fát megbízható forrásból kell vásárolni és megfelelően tárolni. A kandalló begyújtásának folyamata is fontos – ha helytelenül hajtják végre, megnőhet a túlzott füst és koromlerakódások veszélye az üvegen.