Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

PETÉNYI KAOLINOS VÁLYOGVAKOLAT 25kg

AGYAG-ÁSVÁNY KFT.
4.230 Ft (3.331 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Cikkszám: PKV
Budapesti raktár : RAKTÁRON
Központi raktár: RENDELHETŐ

Az agyagvakolat késztermék, nem kell elegyíteni több agyaggal vagy homokkal. Az agyagvakolat kaolinból készült, finom szemcséjű homogén folyami homokkal elegyítve, természetes rostok és a mesterséges adalékanyag nélkül.

A kaolin világos színű, emiatt könnyebb festetni, a kaolin finom szemcsézete miatt könnyű kialakítani a sima glettelt felületet.

Kiszerelés: 25 kg /zsák

4.230 Ft (3.331 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

A vályogvakolatnak népi építészetben régóta hagyománya van, jelenleg is egyre többen keresik ezt a fajta vakolatot. Teljes mértékben a természetben előforduló és abba visszaforgatható anyagokból tevődik össze, újrahasznosítható.

Emberi bőrrel érintkezve nem okoz sérülést és allergiás tüneteket, gyógyító hatása évezredek óta ismert. A falszerkezetek jó hőszigetelésük mellett kiváló hőtárolási és hőfokcsillapítási jellemzővel rendelkeznek. Páraszabályzó tulajdonsága a belső légtér páratartalmát optimális szinten tartja más építőanyagokkal szemben. További tulajdonsága, hogy megköti a belső légtér egészségre ártalmas összetevőit, kellemetlen szagokat, nincs semmilyen káros kipárolgásuk.

A Petényi vályogvakolat az Agyag-Ásvány Kft bányájából kitermelt kaolinból készült, finom szemcséjű homogén folyami homokkal elegyítve, természetes rostok és a mesterséges adalékanyag nélkül.

1 – 1,5 cm vastagságtól már javasolt a természetes rostok alkalmazása.

A kaolin világos színű, emiatt könnyebb festetni, a finom szemcsézete miatt könnyű kialakítani a sima glettelt felületet a petényi finomra őrölt kaolinból és homokból készült glettel.

A kaolinvakolat késztermék, nem kell elegyíteni több agyaggal vagy homokkal, csak víz hozzáadása szükséges.

 A kaolinvakolathoz a vizet fokozatosan adagoljuk. Azért kell folyamatosan adagolni, hogy be tudjuk állítani a sűrűséget. 1 órát pihentetjük, hogy a vizet fel tudja szívni a kaolinos agyag.  Felhordás előtt a felületet portalanítani és nedvesíteni kell.

Egyaránt alkalmas külső és belső vakolásra, kézi vagy gépi felhordással.

A bekevert anyagot akár több napig használhatja.

Kiszerelés: 25 kg /zsák

Anyagigény: 14 kg/m2/ 1cm

Anyagszükséglet tégla és vályogtégla felületeknél: 1,5cm

A vakolandó felületekre az alábbi anyagokat tudjuk biztosítani:

·         Alapvakolat

·         Simítóvakolat

·         Glett

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!